Akoestische wanddecoratie, alleen mooi of misschien gewoon essentieel?

Felle geluiden die elke keer ontstaan op dezelfde plaats in huis, iets wat je nooit door had alleen wat nu toch elke keer terugkomt als je net thuis online in een vergadering zit. Maar hoe komt het nou dat deze geluiden zo klinken, wat hebben deze geluiden voor effect en nog belangrijker; wat kun je er tegen doen?

Wij zochten het voor je uit en in slechts twee minuutjes ben jij weer helemaal op de hoogte over het nu van akoestische wanddecoratie voor thuis.

We kunnen allemaal wel stellen dat afgelopen twee jaar ervoor hebben gezorgd dat je huis op sommige momenten een hele andere belevenis heeft opgeleverd. Je hebt ervaringen opgedaan die je voorheen over het hoofd zag, simpelweg omdat je minder thuis was. 

Nu je meer thuis bent en wellicht ook nog voor langere tijd hybride blijft werken, vallen elementen als geluid nu ineens een stuk meer op. En in combinatie met eventuele kinderen thuis en je werk wat online doorgaat, is geluid en met name de rumoerigheid die hiermee ontstaat, een stuk belangrijker geworden. In deze blog lees je waarom geluiden scheller klinken, wat voor effect dit op jou heeft en natuurlijk een aantal tips wat je er tegen kunt doen. 

 

De impact van harde en zachte materialen

In je huis ontstaan geluiden veelal door 3 verschillende dingen namelijk, speelgoed en met name op het moment dat kinderen er enthousiast mee spelen, stemmen door gesprekken van medebewoners en de meest voorkomende; het gebruik van huishoudelijke apparaten. Maar hoe komt het toch dat je thuis deze geluiden veel harder en als irritanter beschouwd dan bijvoorbeeld op kantoor? 

Nou dat is eigen vrij simpel, dat komt dan doordat je te weinig zachte materialen in huis hebt. Als we kijken naar typische harde materialen, dan kun je hierbij denken aan muren, meubels en ramen. Deze elementen in je huis zorgen ervoor dat geluiden worden weerkaatst. Dit komt niet alleen voor bij plekken waar het echt galmt, dit gebeurd ook in jouw woonkamer, keuken en/of zolder wanneer er onvoldoende zachte materialen aanwezig zijn.

De laatste jaren zijn is het trendy om een strakke industriële look te hanteren voor in huis. Veel nieuwbouwhuizen worden dan ook gebouwd en afgewerkt met mooie gietvloeren en strakke gestucte muren en plafonds. Wellicht extra belangrijk bij interieurs als deze, maar uiteindelijk voor elk interieur is de juiste balans tussen bijvoorbeeld de hierboven genoemde harde materialen als zachte materialen. 

Maar wat zijn zachte materialen en hoeveel effect hebben deze. Het is eigenlijk heel simpel, als je je inbeeld hoe een vleermuis zijn weg vindt in de natuur dan kun je als het ware jouw huis(kamer) er mee vergelijken. Een vleermuis zendt een ultrasoon geluid en ontvangt de weerkaatsing ervan. Hierdoor weet de vleermuis exact waar hij wel en niet naar toe kan (vliegen).

In je huiskamer) werkt dit net zo. De elementen die geluid produceren worden bij onvoldoende zachte materialen weerkaatst en versterkt. Met elementen als meubels, een vloerkleed en gordijnen kun je al een gedeelte wegnemen. Echter leg je maar een vloerkleed om te grond en heb je aan één paar meubels en gordijnen genoeg. 

Een makkelijke en vandaag de dag een steeds aantrekkelijkere optie om voldoende zachte materialen in je woning aan te brengen, is de toevoeging van akoestische wandpanelen. Deze akoestische prints zijn een combinatie van schoonheid en functionaliteit. Daar waar je vroeger alleen wanddecoratie aan de muur hing vanwege het visuele aspect of jouw voorliefde voor een bepaald beeld, kun je dit nu combineren door voor akoestische wanddecoratie te kiezen.  

Door deze akoestische wanddecoratie in je woonkamer of andere kamer in je huis, creëer je plek waar het geluid kan worden geabsorbeerd. Hierdoor kaatst er minder geluid terug en worden de schelle en harde geluiden sterk gedempt en verminderd. Het is echt waar als we zeggen dat de aanschaf van een akoestisch wandpaneel je oprecht minder hoofdpijn kan bezorgen.

Picfee | Akoestisch wandpaneel close up

Akoestisch wandpaneel met textieldoek en aluminium grijs frame

Zelf akoestische wanddecoratie kiezen of toch advies?

Als je exact weet wat je wilt en je hebt onderzoek gedaan naar de uitmuntende kwaliteit van onze akoestische wanddecoratie. Dan kun je eenvoudig via deze pagina op zoek gaan naar jouw favoriete beeld en vervolgens bij materialen kiezen voor akoestische wanddecoratie. Met onze kleine akoestische prints, welke een a-waarde hebben van 0,90 Zit je nagenoeg altijd goed en kun je eenvoudig meerdere akoestische prints in een kamer hangen. Met onze grote akoestische wandpanelen, welke een a-waarde hebben van 0,95, bieden we je het beste wat er in de markt verkrijgbaar is op het gebied van akoestische wanddecoratie. Met een wandpaneel kun je dan ook al direct grote impact maken op de akoestiek in een gehele ruimte. 

Let op; de benodigde hoeveelheid akoestische wanddecoratie of de grootte van een wandpaneel is afhankelijk van grootte van de ruimte en het aantal overige zachte materialen. Mocht je hier onvoldoende ervaring in hebben of over twijfelen, geen zorgen! Vanuit Picfee geven onze specialisten hier gratis advies over. Neem gerust contact op via [email protected] of maak eenvoudig gebruik van de chatfunctie op onze website. 

We nemen vaak dezelfde (werk)dag nog telefonisch contact met je op om te spreken over jouw situatie en ruimte. Zo weet je zeker dat de aanschaf van onze akoestische prints en/of wandpanelen echt voldoende impact maken. 

Op zoek naar akoestische wanddecoratie voor op kantoor of in jouw horecagelegenheid? Ook dan helpen we je graag. Ga dan via deze link naar onze zakelijke pagina en laat jouw bedrijfsgegevens achter. 

Bekijk onze populairste prints