Nuance Beeld


In deze rubriek stellen we elke paar weken een fotograaf aan je voor. In slechts vijf vragen kom je meer te weten over zijn/haar kijk op fotografie. 

In deze vierde editie maken we kennis met Nuance Beeld, het bedrijf achter fotograaf Ruud Milort. Nuance Beeld realiseert wekelijks verschillende prints op de mooiste plekken. Van bedrijven tot aan bij mensen thuis, steeds meer mensen in de omgeving Rotterdam leren Nuance Beeld kennen. Tijd om de man achter Nuance Beeld en tevens ook de camera, Ruud Milort, beter te leren kennen.

 

Wie ben je, wat doe je en welke gear gebruik je het liefst?

Ik ben Ruud, naast mijn baan in de reiswereld ben ik ook eigenaar van Nuance Beeld. Ik ben zolang als ik me kan heugen al gek van fotograferen. Begonnen in de tijd van fotorolletjes, naar dia’s, om vervolgens voorzichtig de wereld van digitale fotografie te betreden. ”De tijd waarin we nu leven is echt te gek! Je kunt met je camera de mooiste en meeste gedetailleerde shots maken en vervolgens delen met mensen over de gehele wereld.” Dat is naast de kwaliteit van de foto’s, ook echt een van de mooiste ontwikkelingen.

Ik ben altijd al een Canon man geweest. Al ben ik er door de jaren heen achtergekomen dat de camera, ondanks je persoonlijke voorkeur, slechts een middels is. Het belangrijkste bevindt zich achter de camera… en dat ben jij als fotograaf.

Picfee | Materiaal -

Ruud Milort | Airtex behang print van 4×2.5m in de personeelskamer van een REMAX makelaars, Rotterdam

Welke stijl binnen fotografie geniet jouw voorkeur?

Fotografie is voor mijzelf te veelzijdig om er een te kiezen. Enerzijds vind ik het heel gaaf om landschappen te fotograferen. Anderzijds vind ik het ontzettend tof om city-scapes (stads gerelateerde foto’s) te maken. De overeenkomst bij deze twee verschillende soorten fotografie is dat ik het, het leukst vindt om foto’s te maken rond zonsopgang of zonsondergang. Ik vind dan de kunst van het spelen met licht het leukst. Lange sluitertijden in combinatie met veranderend licht, is echt een aanrader. Het creëert voor mij een van de mooiste en meest veelzijdige combinaties. 

Wie is voor wat betreft fotografie jouw grote voorbeeld/inspiratiebron?

Voor wat betreft mijn idool binnen fotografie ligt het antwoord op deze vraag iets wat genuanceerd. Ik ben gaandeweg ontzettend veel inspiratiebronnen tegengekomen. Ik kan genieten van allerlei fotografen, of ze nou professioneel zijn of slechts getalenteerd hobby fotograaf. Een van de fotografen waarbij ik echt heel veel energie uit zijn foto’s haal is Peter McKinnon. In mijn optiek maakt hij echt adembenemende shots.

Instagrampagina Peter McKinnon

Ruud Milort | Canvas collectie in het Maasstad Ziekenhuis

Wat is jouw favoriete foto van jezelf?

Ik wist, gezien de vorige edities dat deze vraag zou komen, al blijft het een moeilijke keuze. Het heeft nog best lang geduurd voordat ik een foto van mezelf heb gekocht en heb opgehangen in mijn huis. Ik kon niet kiezen en kreeg het gevoel dat ik dan andere foto’s als minder mooi zou beschouwen. Na lang wikken en wegen heb ik gekozen voor een foto van De Hef. Ik heb deze zwart/wit afgedrukt op acryl. De reden dat ik voor acrylglas heb gekozen, is vanwege het feit dat er weinig tot geen reflectie in de omgeving was en je met dit materiaal een mooie diepte aan de foto geeft.

Welke tip / handigheid zou je met iedere andere fotograaf willen delen?

De tip die ik iedereen wil geven is ….. geniet! Geniet van de hobby, van de momenten, van de omgeving, en blijf jezelf uitdagen met nieuwe disciplines en onderwerpen. Oefening baart kunst!

Ruud Milort – de Hef

Meer klant foto’s van Nuance Beeld

Ruud Milort – Canvas Euromast

Ruud Milort – Canvas de Hef

Ruud Milort – Canvas collectie Maasstad Ziekenhuis

Meer shots van Nuance Beeld / Ruud Milort