Filter

FAQ

Algemeen

Waarom kopen/verkopen bij Picfee?
Bij Picfee werken we dagelijks aan een wereld waar de fotograaf of creative beeldmaker altijd een eerlijke fee ontvangt voor zijn/haar content. Zo koop je bij Picfee iedere afbeelding direct van een fotograaf en ontvangt hij/zij minimaal 85% van de winst. Zonder de foto had jij tenslotte nu geen (potentiële) aanwinst. Dat is wat Picfee zo bijzonder maakt. 

Account

Hoe creëer ik een account bij Picfee als bezoeker?
Als bezoeker kun je eenvoudig bij het bestellen een account aanmaken. Bij het aanmaken van een account beheer je eenvoudig al je persoonlijke gegevens, je aankopen en track & trace van deze aankopen. Vanuit je persoonlijke account is het ook mogelijk om je digitale aankopen (downloads) te beheren en vanuit hier op elk gewenst apparaat te downloaden.

Hoe creëer ik een account bij Picfee als fotograaf?
Als fotograaf kun je je op verschillende manieren aanmelden. De makkelijkste manier is om op de gele balk te klikken en/of op de knop start met verkopen te klikken. Mocht je hier niet uitkomen en/of nog alvorens contact over willen, stuur gerust een e-mail naar [email protected]

Is mijn persoonlijke informatie veilig?
Ja! Wij respecteren jouw privacy, dus gaan we er op geen enkele wijze mee aan de haal. Wij zullen nooit of te nimmer jouw persoonlijke informatie gebruiken. Voor meer informatie, lees hier onze privacy policy.

Hoe verander ik mijn wachtwoord?
Bij je aanmelding (na je eerste bestelling) ontvang je automatisch een e-mail met daarin een link om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt gedaan, kun je eenvoudig in je account jouw persoonlijke wachtwoord wijzigen. Ben je je wachtwoord vergeten, dan kun je deze eenvoudig op de website een nieuwe aanvragen.

Hoe kan ik mijn inlog e-mailadres veranderen?
In jouw persoonlijke account kun je eenvoudig al je persoonlijke gegevens aanpassen. Je ontvangt na het wijzigen van je e-mailadres op je nieuwe e-mailadres een bevestiging. Tot je deze hebt bevestigt, blijft je oude e-mailadres van kracht. Dus mocht je per ongeluk een foutje maken, dan kun je eenvoudig nogmaals een ander e-mailadres opgeven.

Fotograaf

Waarom we fotografen aanraden om lid te worden bij Picfee
Bij Picfee werken we dagelijks aan een wereld waar fotografen en andere creatieve beeldmakers een eerlijke fee ontvangen. Want zonder jullie zijn er ook geen prints en andere afbeeldingen.

Wat het kost om lid te worden bij Picfee
Jouw lidmaatschap als fotograaf bij Picfee is geheel gratis. Wanneer iemand een foto van jou koopt, houden we slechts een handling fee van 15% in, bij de maandelijkse uitbetaling. Wanneer je een bestelling plaatst betaal je slechts de productiekosten en de 15% handling fee.

Welke technische vereiste worden er gesteld bij het uploaden van foto’s?
Bij Picfee kun je foto’s met nagenoeg elke verhouding uploaden (1:1, 2:1, 3:1, 4:1, 3:2, 4:3, 5:4 en 16:9). Belangrijk is dat de verhouding wel exact klopt. Hierdoor voorkomen we onnodige teleurstellingen bij jouw klanten, die van jou een afbeelding/print bestellen. De minimale bestands vereiste zijn daarnaast: 

   • Alleen hoge kwaliteit afbeeldingen worden gepubliceerd
   • De kortste zijde bevat minimaal 2500px  
   • Geen logo’s, watermerken en/of zelf gecreëerde randen
   • Kies na het uploaden eenvoudig de volgende eigenschappen voor jouw foto:
    • Categorie van de foto
    • Kleuren
    • Verwachte plek van ophangen
    • Thema’s (tags) waarmee de foto is verbonden

Hoe werkt het uitbetalen?
Bij bestellingen ontvang je direct een e-mail met daarin de specificaties. Aan het einde van de maand wordt het totaalbedrag van al jouw bestellingen op je rekening overgemaakt en ontvang je een totaalfactuur. Mocht je meer dan 10 bestellingen per maand hebben, dan is het ook mogelijk dat we je elke twee weken uitbetalen.

Kan ik als fotograaf zelf prints bestellen?
Natuurlijk kun jij, als fotograaf, ook zelf prints bestellen. Als je een print van jouw eigen foto besteld, dan betaal je alleen de productiekosten en de handling fee van 15%. Gezien het feit dat we je graag helpen met je persoonlijke wensen, adviseren we je om een mailtje te sturen naar [email protected]. Je ontvangt dan van ons een bevestiging en een factuur. Wanneer deze betaald is, gaan we gelijk aan de slag met je print. Ook is het mogelijk om deze kosten te verrekenen met je fee van andere bestellingen. 

Kan ik als fotograaf ook prints bestellen zonder ze op de website te plaatsen?
Natuurlijk vinden we het gaaf om jouw foto’s terug te zien in onze marketplace. Echter zijn sommige foto’s persoonlijk en willen mensen deze (begrijpelijk) niet delen. Denk bijvoorbeeld foto’s van shoots, bruiloften en/of andere foto’s die je niet met het publiek wil delen. Deze foto’s kun je wel direct aan jouw klant verkopen. Op dit moment werken we nog hard aan deze feature. Tot die tijd, willen we je vragen om de onderstaande gegevens te mailen naar [email protected]. Wij sturen dan namens jou een factuur en mogelijkheid tot betaling en wanneer deze is voldaan, verzorgen wij de rest. 

   • De afbeelding zelf
   • Het formaat, de verhouding en het gewenste materiaal
   • De contactgegevens van jouw klant (indien van toepassing)
   • Het afleveradres van jouw klant
Bestellingen

Hoe kan ik betalen voor een print?
Je kunt elke print/afbeelding via iDEAL bij ons kopen. Zodra de betaling is voldaan gaan we direct met jouw aankoop aan de slag.

Ontvang ik een bevestigingsmail?
Zodra je jouw bestelling hebt afgerond ontvang je, binnen enkele minuten, van ons een bevestigingsmail. Mocht je deze niet hebben ontvangen, kijk voor de zekerheid of deze in de spambox terecht is gekomen.

Waar kan ik mijn digitale aankoop downloaden?
Bij een digitale aankoop, kun je deze eenvoudig downloaden in jouw eigen account op Picfee. Ga naar Mijn account naar overzicht en daar kun je direct jouw aankoop downloaden evenals het bekijken van jouw factuur en overige informatie.

Hoe gebruik ik een kortingscode?
Als je een kortingscode hebt, dan kun je deze gebruiken bij het afrekenen. Let op; sommige kortingscodes zijn vanuit een fotograaf. Indien dit zo is, kun je de kortingscode alleen inwisselen bij de aankoop van een foto van deze fotograaf.

Zitten de verzendkosten bij de prijs inbegrepen?
De prijzen welke zijn weergegeven zijn inclusief ophangsysteem en verzendkosten. Afhankelijk van het formaat van jouw gekozen print, liggen de verzendkosten hoger of lager.

Verzending

Hoe lang duurt het voor ik mijn bestelling ontvang?
Perfectie kost tijd maar, bij Picfee niet te veel. Dus ontvang jij jouw pakket gemiddeld in 7-10 dagen tijd. Zo hebben onze print specialisten de tijd om jouw foto naar keuze met precisie op de beste materialen te drukken, netjes te verpakken en mee te geven aan de bezorger.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd en moet ik heel de dag thuis zitten?
Service en kwaliteit zit hem ook in de kleine dingen en Picfee werkt er hard aan om dit zo leuk mogelijk te maken. Zo ontvang je bij de bevestiging van je order een track & trace code en heeft onze bezorgdienst een tijdspanne van twee uur. Zo kun je heel de dag andere dingen doen en hoef je alleen die twee uurtjes thuis even te wachten op je nieuwe aanwinst. Let op; op sommige momenten in het jaar (zoals bijvoorbeeld tijdens de feestdagen.

Hoe wordt mijn print verstuurd?
De kwaliteit van Picfee brengen we letterlijk tot aan je deur, dus ook de verzending vinden wij heel belangrijk. We vervoeren je pakket via DHL pakketservice, zo ben je verzekerd van een vriendelijke bezorger die met uiterste zorg omgaat met jouw pakket.

Mijn pakket is met schade aangekomen. Wat nu?
Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan dus wel eens gebeuren. Jouw pakket is verzekerd en je ontvangt bij schade dan ook altijd gratis een nieuw exemplaar! Stuur een e-mail met daarin een foto van de verpakking en een foto van de beschadiging op de print naar [email protected] en een van onze support specialisten neemt binnen 48u persoonlijk contact met je op. Zij zullen je vertellen welke kleine stappen je dient te ondernemen om er voor te zorgen dat je zo snel mogelijk een nieuw exemplaar in huis krijgt.

Kan ik mijn bestelling terugsturen?
Jouw print wordt met de beste zorg persoonlijk voor je gemaakt. Hierdoor is het niet mogelijk om de print naderhand terug te sturen. We streven ernaar dat iedereen tevreden is met de kwaliteit van zijn/haar print. Vanuit Picfee en de fotograaf, zijn we tenslotte pas blij, als jij dat bent. Mocht je met ons in contact willen komen, stuur gerust een e-mail naar [email protected] en we helpen je graag.