Picfee | Materiaal - akoestische print foto materiaalpagina

Akoestische prints

Combineer unieke prints en de functionaliteit van akoestische panelen voor elke gehorige kamer en ruimte.

Picfee wanddecoratie verlichten elke ruimte door de combinatie van unieke beelden en kwalitatieve prints. Met behulp van onze akoestische panelen verbeter je de akoestiek van elke gehorige ruimte in huis of op kantoor.

Lees hier alles over de samenstelling van de materialen en waarom onze akoestische prints een musthave zijn voor elke galmende ruimte.

Het belang van goede akoestiek in elke kamer

Of het nu voor thuis is of op kantoor, het verbeteren van de akoestiek van een galmende ruimte is meer dan alleen het reduceren van een echo. Wij helpen je op weg met het delen van de belangrijkste elementen omtrent galmende ruimtes.

Jouw gezondheid en die van je huisgenoten en/of collega’s

Moderne ruimtes worden vaak strak en minimalistisch ingericht. Dit kan, afhankelijk van de kamer/ruimte, ontzettend mooi zijn. Alleen is het wel belangrijk dat het niet schadelijk is voor je gezondheid.

Het is namelijk bewezen dat een gehorige en galmende ruimte slecht is voor je concentratie en gezondheid. Het veel doorbrengen van tijd in een gehorige ruimte zorgt voor hoofdpijn en kan leiden tot vermoeidheid en een hoge(re) mate van stress. Op de lange termijn zorgt deze combinatie veelal gezondheidsklachten door bijvoorbeeld een verhoogd cortisol gehalte, wat één van de oorzaken van bijvoorbeeld hart- en vaatziekten is.

Picfee | Materiaal Akoestisch paneel 3

Onze akoestische prints absorberen het geluid en verbeteren daardoor de akoestiek van elke ruimte

Heb jij last van galm in je woonkamer of klinkt het enorm gehorig op kantoor? Doe er dan wat aan. Het is bewezen dat een galmende ruimte zorgt voor irritaties als hoofdpijn en het hebben van een negatief gevoel.

Daarnaast wil je toch zelf ook liever in een ruimte verblijven die aangenaam aanvoelt? Om omgevingsgeluiden en het galmen te reduceren en er toch voor te zorgen dat een kamer qua uitstraling het juiste effect geeft, kun je met de akoestische panelen van Picfee schoonheid en functionaliteit combineren.

Productspecificaties

De akoestische panelen absorberen en isoleren geluidsgolven, hierdoor gaat elke ruimte er op voor uit en klinkt elke vorm van geluid rustiger en daardoor prettiger. Om je een beeld van de materialen van onze akoestische prints en de opbouw van onze verschillende akoestische panelen lees je hier de productspecificaties.

Het materiaal Onze akoestische prints zijn gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken, zo dragen we ook bij dit materiaal optimaal bij aan een duurzame productie van onze wanddecoratie. Bij onze akoestische prints worden de stoffen panelen verlijmd met een akoestisch materiaal wat voor bijna 90% bestaat uit de katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken. Door deze langere vezels wordt het geluid nog beter geabsorbeerd.

Waardes en gemiddelde Bij akoestische panelen dient een kamer bij een bepaalde oppervlakte ook een bepaalde hoeveelheid akoestische panelen te bevatten voor deze echt impact kan maken. De stelregel die je hierbij kunt hanteren is: gebruik ongeveer 20% van de vloeroppervlakte als oppervlakte aan akoestische panelen. Dit is wel afhankelijk van andere meubels en overige elementen in deze ruimte. Hierbij kun je aanhouden, hoe meer zachte materialen, des te beter het geluid wordt gedempt.

Akoestische print (Basic)

Onze normale akoestische prints kennen dankzij de opbouw van de materialen van de print een a-waarde van 0,65. Dit houdt in dat met behulp van deze akoestische prints 65% van het geluid uit een ruimte kan worden weggenomen. Deze akoestische prints zijn slechts 3cm dik en zijn ideaal te combineren met andere materialen die er voor zorgen dat het galmen wordt geminimaliseerd en tegelijkertijd de indeling van uitstraling van de kamer optimaal is afgestemd op de doelgroep en de sfeer van deze ruimte.

Akoestische print PRO

Onze professionele akoestische panelen ook wel de akoestische print PRO is bijna een product apart. Dankzij de dubbele laag en heeft deze een extra geluidsabsorberende laag. Dankzij de opbouw van materialen bij deze akoestische print, kent deze een a-waarde van maar liefst 0,9. Dit houdt in dat met behulp van deze akoestische prints 90% van het geluid uit een ruimte kan worden weggenomen. Met behulp van deze akoestische panelen kun je nagenoeg elke ruimte, hoe groot ook, voorzien van een perfecte akoestiek.

Picfee | materiaal akoestisch paneel pro

Opbouw van de Akoestische print PRO

Achterzijde van de akoestische prints

Maak jouw akoestische prints persoonlijk met de keuze uit een witte of zwarte metalen lijst

Picfee | Materialen - akoestische print witte lijst
Picfee | Materialen - akoestische print zwarte lijst