Gesluierde vrouw met niqaab

Fotocode: 13478

36,001.965,00 incl. BTW

Dit werk is ook in rechthoekige verhouding verkrijgbaar. Deze kunt u vinden op mijn profiel.

Over het werk:
Er zijn vier soorten gewaden die sommige islamitische vrouwen dragen om hun gezicht te bedekken: de niqaab, de boerka, de gimaar en de sharfsharf.
Oorspronkelijk was de boerka de lokale klederdracht van de Pashtoen vrouwen in Afghanistan. Ze duidde enerzijds op een statussymbool en anderzijds op de gescheiden levenssferen van man en vrouw. Later werd ze door de Taliban aan iedereen opgelegd als ‘religieus gepast’. Nu is de boerka niet meer los te koppelen van Afghanistan en wordt ze ook steeds meer gelinkt aan de islam. Waar de boerka bestaat uit één lang gewaad dat ook de ogen bedekt, is de niqaab een dun lapje stof dat enkel het gezicht bedekt waarbij de ogen zichtbaar blijven. De niqaab wordt vooral gedragen in Saoedi-Arabië.

Naast de boerka en de niqaab, bestaan ook nog de gimaar en de sharshaf. De eerste is een grote rondgesneden sluier die het hoofd geheel omsluit en, afhankelijk van de gekozen lengte, tot het middel, de heupen, de knieën of de grond reikt. Het onderste gedeelte van de sluier kan omhoog getrokken worden zodat het onderste deel van het gezicht wordt bedekt. Een sharshaf is alleen te vinden bij vrouwen van Turkse afkomst. Het is een grote omslagdoek in een donkere kleur waarvan de uiteindes over het onderste gedeelte van het gezicht kunnen worden getrokken.

© Maureen Kroep | THE ART KROEP

Voor naadloos Airtex fotobehang neem contact op voor een offerte, zodat het precies past op jouw muur