Wintersfeer aan het meer

Fotocode: 13400

32,002.161,00 incl. BTW

Het kanaaltje de Leinwijk is een verbindingskanaal tussen het Zuidlaardermeer en loopt tot aan het Kieldiep in Kielwindeweer. Het Zuidlaardermeer een meer van bijna 671 ha ligt tussen Hoogezand en Zuidlaren. Het ligt hiermee voor de helft in de provincie Groningen en Drenthe. Deze steiger ligt aan de noordkant bij Kropswolde. Grote delen van het meer en de naastliggende polders worden beheerd door de stichting Het Groninger Landschap. Het is een zeer vogelrijk gebied met een uniek vloedmoeras (Leinwijk) en stukken grasland met vele weidevogels ook de otter en de bever familie kun er aantreffen. Er liggen vele havens rond dit meer waaronder De Leine, De Rietzoom, Meerzicht en ook vele steigers waar de boten aangelegd kunnen worden voor een bepaalde tijd.
Op de vaargeulen na is het meer erg ondiep, vaak niet dieper dan een meter. Het wordt gevoed door de Hunze die haar oorsprong heeft in het veengebied onder Valthe.
Rond het Zuidlaardermeer staan er ook een aantal molens, De Wachter, de Boezemvriend en aan het Drentsediep de molen De Biks. Het Drentse Diep mondt weer uit in het Winschoterdiep die weer richting Groningen en Winschoten loopt.

Voor naadloos Airtex fotobehang neem contact op voor een offerte, zodat het precies past op jouw muur

Marga Vroom
Marga Vroom
Levertijd: 7-10 werkdagen