Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen hebben wij alvast voor je beantwoord

Account

Hoe creëer ik een account bij Picfee als bezoeker?

Als bezoeker kun je eenvoudig bij het bestellen een account aanmaken. Bij het aanmaken van een account beheer je eenvoudig al je persoonlijke gegevens, je aankopen en track & trace van deze aankopen. Vanuit je persoonlijke account is het ook mogelijk om je digitale aankopen (downloads) te beheren en vanuit hier op elk gewenst apparaat te downloaden.

Is mijn persoonlijke informatie veilig?

Ja! Wij respecteren jouw privacy. Wij zullen nooit jouw persoonsgegevens gebruiken, behalve voor het in orde maken en verzenden van jouw bestelling. Voor meer informatie, lees onze privacyverklaring.

Hoe verander ik mijn wachtwoord?

Bij je aanmelding (na je eerste bestelling) ontvang je automatisch een e-mail met daarin een link om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt gedaan, kun je eenvoudig in je account je persoonlijke wachtwoord wijzigen. Ben je je wachtwoord vergeten, dan kun je gemakkelijk op de website een nieuwe aanvragen.

Hoe kan ik mijn inlog e-mailadres veranderen?

In jouw persoonlijke account kun je eenvoudig al je persoonlijke gegevens aanpassen. Je ontvangt na het wijzigen van je e-mailadres op je nieuwe e-mailadres een bevestiging. Totdat je deze hebt bevestigd, blijft je oude e-mailadres gelden. Dus mocht je per ongeluk een foutje maken, dan kun je eenvoudig nogmaals een ander e-mailadres opgeven.

Bestelling

Hoe kan ik betalen voor een print?

Je kunt elke print via iDeal bij ons kopen. We gaan direct met jouw aankoop aan de slag, zodra de betaling is voldaan.

Ontvang ik een bevestigingsmail?

Zodra je jouw bestelling hebt afgerond, ontvang je binnen enkele minuten van ons een bevestigingsmail. Mocht je deze niet hebben ontvangen, kijk voor de zekerheid of deze in de spambox terecht is gekomen.

Waar kan ik mijn digitale aankoop downloaden?

Een digitale aankoop kun je eenvoudig downloaden in jouw eigen account op Picfee. Ga naar ‘mijn account’ en vervolgens naar ‘overzicht’. Hier kun je jouw aankoop downloaden en ook overige informatie bekijken, zoals je factuur.

Hoe gebruik ik een kortingscode?

Als je een kortingscode hebt, dan kun je deze gebruiken bij het afrekenen. Let op: sommige kortingscodes zijn van een fotograaf. Kortingscodes van een fotograaf kunnen alleen ingewisseld worden bij een foto van die specifieke fotograaf.

Zitten de verzendkosten bij de prijs inbegrepen?

Alle prijzen zijn inclusief ophangsysteem en verzendkosten. De verzendkosten zijn afhankelijk van het formaat van je print.

Verzenden en retourneren

Hoelang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Bij Picfee gaan we direct aan de slag om jouw bestelling handgemaakt op te leveren. Daarom ontvang jij je pakket gemiddeld in 7-10 werkdagen tijd. Zo hebben onze printspecialisten de tijd om jouw foto naar keuze met precisie op de beste materialen te drukken, netjes te verpakken en mee te geven aan de bezorger.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd en moet ik daarvoor thuis zijn?

Je ontvangt bij de verzending van je order altijd een track & trace code, hierdoor kun jij altijd je bestelling volgen. Onze bezorgdienst heeft vrijwel altijd een tijdspanne van twee uur, zodat je goed kunt inschatten wanneer je pakket geleverd wordt. Tijdens feestdagen of andere piekmomenten kan de bezorgtijd afwijken, hier hebben wij geen invloed op.

Let op: Gedurende de feestdagen kan het soms langer duren dan normaal. Wij streven er naar om onze klanten continu op de hoogte te houden. Ben je benieuwd wanneer jouw bestelling wordt geleverd en heb je nog niets vernomen? Neem dan eenvoudig contact op door een e-mailtje te sturen met jouw bestelnummer naar: [email protected]

Hoe wordt mijn print verstuurd?

De kwaliteit van Picfee brengen we letterlijk tot aan je deur, dus ook de verzending vinden wij heel belangrijk. We vervoeren je pakket afhankelijk van het formaat via verschillende pakketservices. Hierbij vinden we service en gemak belangrijk en ben je dus verzekerd van een vriendelijke bezorger die secuur omgaat met jouw pakket.

Mijn pakket is met schade aangekomen. Wat nu?

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan dus wel eens gebeuren. Jouw pakket is verzekerd en je ontvangt bij schade dan ook altijd gratis een nieuw exemplaar! Stuur een e-mail met daarin een foto van de verpakking en een foto van de beschadiging op de print naar [email protected] en een van onze supportspecialisten neemt binnen 48 uur persoonlijk contact met je op. Zij helpen je dan verder om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk een nieuw exemplaar in huis krijgt.

Kan ik mijn bestelling terugsturen?

Jouw print wordt met de beste zorg persoonlijk voor je gemaakt. Hierdoor is het niet mogelijk om de print naderhand terug te sturen. We streven ernaar dat iedereen tevreden is met de kwaliteit van zijn/haar print. Vanuit Picfee en de fotograaf zijn we tenslotte pas blij als jij dat bent. Mocht je met ons in contact willen komen, stuur gerust een e-mail naar [email protected] en we helpen je graag verder.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Neem dan contact met ons op.
Stuur gerust een e-mail naar  [email protected]  en we helpen je graag verder.

Picfee voor fotografen

Waarom zou ik me als fotograaf bij Picfee aansluiten?

Bij Picfee werken we dagelijks aan een wereld waar fotografen en andere creatieve beeldmakers een eerlijke beloning ontvangen. Zonder jullie zijn er geen prints en andere afbeeldingen, dit mag best beloond worden. Daarnaast kun je je aansluiten bij onze alsmaar groeiende community. In onze besloten Facebook groep worden ervaringen en tips gedeeld.

Wat het kost om lid te worden bij Picfee?

Jouw lidmaatschap als fotograaf bij Picfee is geheel gratis. Wanneer iemand een foto van jou koopt, ontvang jij een eerlijke fee welke je vooraf kunt opzoeken in je eigen Catalog (catalogus). Wij regelen de rest en houden onze een handling fee in, bij de maandelijkse uitbetaling.

Wanneer jijzelf of namens een klant een bestelling plaatst, betaal je slechts de productiekosten en een kleine handlings fee. 

Welke technische vereisten worden er gesteld bij het uploaden van foto’s?

Bij Picfee kun je foto’s met nagenoeg elke verhouding uploaden (1:1, 2:1, 3:1, 4:1, 3:2, 4:3, 5:4 en 16:9). Belangrijk is dat de verhouding wel exact klopt. Hierdoor voorkomen we onnodige teleurstellingen bij de klanten, wanneer je bij jou een print bestellen.

Daarnaast is het belangrijk om het volgende te weten:

  • Alleen hoge kwaliteit afbeeldingen worden gepubliceerd,
  • De kortste zijde bevat minimaal 2500px,
  • De foto bevat geen logo’s, watermerken en/of zelf gecreëerde randen,
Hoe werkt het uitbetalen?

Bij bestellingen ontvang je direct een e-mail met daarin de specificaties. Aan het einde van de maand wordt het totaalbedrag van al jouw bestellingen op je rekening overgemaakt en ontvang je een totaalfactuur. Mocht je meer dan 10 bestellingen per maand hebben, dan is het ook mogelijk dat we je elke twee weken uitbetalen.

Kan ik als fotograaf zelf prints bestellen?

Natuurlijk kun jij, als fotograaf, ook zelf prints bestellen. Op individuele bestellingen geven we zelfs altijd 15% korting. Zo betaal je dezelfde prijs als bij een van onze print partners en is hier onze handling fee ook al in verwerkt.

Een eigen print bestel je eenvoudig en snel via de single order optie in jouw persoonlijke Picfee omgeving.

Kom je er niet helemaal uit of heb je bijzondere wensen? We helpen je graag, stuur een mailtje naar [email protected] en een van onze adviseurs neemt binnen 1 werk dag contact met je op. Je ontvangt bij een mondeling akkoord eenvoudig van ons een bevestiging en een factuur. Wanneer deze betaald is, gaan we gelijk aan de slag met je print. Ook is het mogelijk om deze kosten te verrekenen met je fee van andere bestellingen.

Kan ik als fotograaf ook prints verkopen zonder de foto's op de website te plaatsen?

Sommige foto’s zijn persoonlijk en willen mensen (begrijpelijk) niet op de website van Picfee delen. Denk bijvoorbeeld foto’s van shoots, bruiloften en/of andere foto’s die je niet met het publiek wil delen. Deze foto’s kun je wel direct aan jouw klant verkopen. Je krijgt dezelfde korting als je persoonlijke aankopen via Picfee doet. Je betaald namelijk alleen de productiekosten en een kleine handelingsfee.

Voer na het uploaden van de foto, het aanklikken van het gewenste materiaal en het juiste formaat, eenvoudig jouw klantgegevens in en voeg daar een eventuele korting aan toe. Jouw klant ontvangt dan vanuit Picfee een factuur en de mogelijkheid om direct te betalen.

Het afdrukken, de verzending en de verdere customer service, nemen wij nog steeds voor je uit handen. Je kunt individuele bestellingen plaatsen in je account via de optie ‘Single order’.

Kan ik als fotograaf korting geven?

Ja het is mogelijk om jouw vrienden, familie en/of goede klanten eenvoudig een korting te geven. Als fotograaf ontvang je via Picfee bij elke verkoop een flink deel van de winst. Hiervan kun jij eenvoudig een gedeelte afstaan middels het geven van korting. Het geven van korting kan op de volgende manieren.

1. Je kunt via de single order optie elk gewenst percentage van jouw winst behouden/afstaan. Wanneer je dit bij de single order optie invult, zie je ook direct hoeveel jouw klant dient te betalen en daarnaast hoeveel euro jij zelf aan fee overhoudt.

2. Als fotograaf beheer jij jouw eigen Picfee shop. Via jouw Picfee omgeving kun je via de optie ‘Coupons’ eenvoudig een persoonlijke kortingscode aanmaken. Je kunt hierbij zelf bepalen, hoeveel procent korting je geeft, hoe vaak een kortingscode kan worden gebruikt en hoelang deze kortingscode geldig is.

Kan ik als fotograaf eigen kortingscodes aanmaken?

Als regisseur van jouw shop kun je via jouw persoonlijke Picfee omgeving eenvoudig zelf één of meerdere kortingscodes aanmaken. Klik in jouw Picfee omgeving op de knop ‘Coupons’ en start eenvoudig met het beantwoorden van enkele simpele vragen.

Zo kun je via de ‘Coupons’ knop zelf bepalen, hoeveel procent korting je geeft, hoe vaak een kortingscode kan worden gebruikt en hoelang deze kortingscode geldig is.