Het verkopen van je foto’s was nog nooit zo makkelijk

Ben jij fotograaf en wil jij je foto’s ook op constante wijze op een gemakkelijke manier verkopen? Hier lees je hoe eenvoudig dit is.

Meld je aan als fotograaf

Als maker hoor je beloond te worden voor je werk

Bij Picfee, vinden we het ontzettend belangrijk dat de fotograaf achter de print altijd eerlijk betaald krijgt voor zijn of haar werk.

Wij, van Picfee, vinden het ontzettend belangrijk dat de fotograaf achter de print altijd eerlijk betaald krijgt voor zijn of haar werk. Dat zien we er nogal eens bij inschieten. Vandaag de dag krijgen fotografen en makers nog steeds weinig tot niet betaald voor het werk wat zij leveren. Daar brengen wij verandering in: zonder jullie werk zouden er ook geen foto’s en prints zijn.

”Daarom krijg je bij Picfee altijd een eerlijk deel van de winst bij elke verkoop. Altijd.”

Een van de fundamentele uitgangspunten van Picfee is dat de maker achter elke foto eerlijk betaald krijgt. Bij elke verkoop wordt alles voor je geregeld. Zo creëren onze print specialisten de print van jouw klant. En bij de maandelijkse uitbetaling zorgen we er voor dat alle kosten eraf gehaald zijn, zoals de kosten voor de print, de belasting onze handlings fee en de verzekerde verzending. De rest is van jou! Dat vinden wij wel zo eerlijk.

We maken het verkoopproces heel makkelijk voor je

Het starten van je eigen verkoopkanaal was nog nooit zo makkelijk

Je kunt vrijwel direct je eigen verkooppagina eenvoudig openen op Picfee. Op je eigen profiel kun je wat over jezelf vertellen en je eigen collecties toevoegen. Als een klant een bestelling bij jou plaatst, regelen wij het hele proces van afdrukken tot verzending! Dit hoef jij niet te doen.Zo maken we het super simpel voor elke getalenteerde (hobby)fotograaf die bezig wil zijn met waar hij/zij goed in is. Zo kun je bij ons eenvoudig:

  • Gratis jouw eigen shop starten
  • Eenvoudig verhoudingen bepalen of bijsnijden
  • Een watermerk op al jouw afbeeldingen krijgen
  • Zelf korting codes aanmaken
  • Ook jouw afbeeldingen digitaal verkopen
Start met verkopen via picfee
Picfee | Wanddecoratie de Hef
Picfee | Materialen - kwaliteit prints gemaakt Nederland

Picfee is de schakel tussen elke aankoop en jou als fotograaf.

Daarom letten we op de kleinste details, bij elke print.

Naast dat wij de fotograaf altijd eerlijk belonen, vinden we het belangrijk dat jij, als klant, een prachtige print van hoogwaardige kwaliteit ontvangt. We werken daarom alleen met leveranciers in Nederland die de prints met zorg drukken en handgemaakt afwerken.

De prints bestaan uitsluitend uit duurzaam materiaal, zijn stevig verpakt en worden altijd verzekerd verzonden. Hierdoor weten we zeker dat elke klant een print van uitstekende kwaliteit ontvangt.En hadden we al gezegd dat de print die je ontvangt altijd helemaal klaar is om direct op te hangen? Je krijgt de print inclusief lijst en/of ophangsysteem, wel zo handig.

Ook bij eigen of niet commerciële foto’s kun je bij Picfee terecht.

Heb je een shoot gedaan voor een bruiloft, een feest of een andere gelegenheid waarvoor je bent ingehuurd? Je kunt jouw klant deze foto’s ook via Picfee laten afdrukken. Zo ben je altijd verzekerd van een goede kwaliteit.Omdat we een goede relatie met onze leveranciers hebben, is het voor jou mogelijk om individuele foto’s via Picfee te bestellen volgens hetzelfde proces als dat je van ons gewend bent. Picfee neemt voor jou weer het gehele bestelproces voor je uit handen, zonder dat je te veel betaald.

Picfee | Materialen - kwaliteit lijsten handgemaakt in Nederland

Waarom kies je voor Picfee?

Wij hebben een aantal eventuele vragen alvast voor je beantwoord.

Waarom zou ik me als fotograaf bij Picfee aansluiten?

Bij Picfee werken we dagelijks aan een wereld waar fotografen en andere creatieve beeldmakers een eerlijke beloning ontvangen. Zonder jullie zijn er geen prints en andere afbeeldingen, dit mag best beloond worden. Daarnaast kun je je aansluiten bij onze alsmaar groeiende community. In onze besloten Facebook groep worden ervaringen en tips gedeeld.

Wat het kost om lid te worden bij Picfee?

Jouw lidmaatschap als fotograaf bij Picfee is geheel gratis. Wanneer iemand een foto van jou koopt, houden we slechts een handling fee van 15% in, bij de maandelijkse uitbetaling. Wanneer een klant een bestelling plaatst, betaal je slechts de productiekosten en de 15% handling fee.

Welke technische vereisten worden er gesteld bij het uploaden van foto’s?

Bij Picfee kun je beelden met nagenoeg elke verhouding uploaden. Belangrijk is dat een foto voldoende kwaliteit bezit. Hierdoor voorkomen we onnodige teleurstellingen bij de klanten, wanneer ze bij jou een print bestellen.

Om je een kwaliteitsindicatie mee te geven, zorg er voor dat de kortste zijde minimaal 2500px heeft. We hebben een maximale upload grootte van 100MB per foto ingesteld, dus zolang je daar onderblijft geldt veelal, hoe groter het bestand hoe beter het resultaat.

Maak je geen zorgen, wij beschermen jouw beelden middels een gepersonaliseerd watermerk. Upload daarom jouw beelden zonder watermerken en/of zelf gecreëerde randen.

Maak jouw beeld goed vindbaar door tijdens het uploaden eenvoudig de volgende eigenschappen toe te voegen:

– Categorie van het beeld
– Kleur(en) – Welke kleur is het meest dominant aanwezig
– Thema’s (tags) waarmee het beeld is verbonden
– Verwachte plek van ophangen.

Hoe werkt het uitbetalen?

Bij bestellingen ontvang je direct een e-mail met daarin de specificaties. Aan het einde van de maand wordt het totaalbedrag van al jouw bestellingen op je rekening overgemaakt en ontvang je een totaalfactuur. Mocht je meer dan 10 bestellingen per maand hebben, dan is het ook mogelijk dat we je elke twee weken uitbetalen.

Kan ik als fotograaf zelf prints bestellen?

Natuurlijk kun jij, als fotograaf, ook zelf prints bestellen. Op individuele bestellingen betaal je dan ook slechts de inkoopprijs. Hier is onze handling fee ook al in verwerkt. Klik eenvoudig op jouw persoonlijke dashboard op single order en zet je fee op 0%. Je ontvangt dan van ons een bevestiging en een factuur. Wanneer deze betaald is, gaan we gelijk aan de slag met je print. Het is tevens ook mogelijk om deze kosten te verrekenen met je fee van andere bestellingen.

Kan ik als fotograaf ook prints bestellen zonder ze op de website te plaatsen?

Sommige foto’s zijn persoonlijk en willen mensen (begrijpelijk) niet op de website van Picfee delen. Denk bijvoorbeeld foto’s van shoots, bruiloften en/of andere foto’s die je niet met het publiek wil delen.Deze foto’s kun je wel direct aan jouw klant verkopen. Kies in jouw dashboard eenvoudig voor de optie ”Single order” en bepaal per afdruk zelf de hoogte van jouw fee en daarmee het verkoopbedrag. Zo kun je jouw klant altijd vooraf informeren van de kosten.Het afdrukken, de verzending en persoonlijke klantenservice nemen wij natuurlijk nog steeds voor je uit handen.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Neem dan contact met ons op. Stuur gerust een e-mail naar [email protected] en we helpen je graag verder.